Taşkın: Memurun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi açısından bayram ikramiyesi verilmesi gerekmektedir

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına dikkat çekerek memurların bayram ikramiyesi alması gerektiğinden bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 15:34

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Anayasa'nın çalışanlara adil bir ücret ve yaşam koşulları sağlama yükümlülüğünü hatırlatarak, memurların ekonomik sıkıntılarını vurguladı. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan memurların temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğine dikkat çekti. Taşkın, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerin ayrımcılığı ortadan kaldırma ve adil ücretlendirme ilkeleri doğrultusunda bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini savundu.

“Bayramlar öncesinde memurun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi açısından Bayram ikramiyesi verilmesi gerekmektedir”

Necip Taşkın, “Anayasamız, çalışanlara adil bir ücret verilmesini, adil çalışma koşulları, güvenli ve sağlıklı yaşama, ayrımcılık yasağı, korunma hakkı gibi geniş bir yelpaze içerisinde hak ve etki kullanmayı öncelikle sıralamıştır. Memur, bugünkü ekonomik koşullarda geçinemiyor; özellikle büyük şehirlerde görev yapan memur evinin kirasını ödeyemiyor. Ulaşım ciddi sorun. Elektrik, doğalgaz ve gıda temininde güçlük çekiyor. Etiketlerin her gün değiştiği bir ülkede dar ve sabit gelirli ücretli çalışanların yaşamlarını sağlıklı bir şeklide sürdürebilmeleri ve insanca yaşayabilmeleri imkansızdır. Memurun içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, Anayasa’nın amir hükümleri gereğince, memurun hayat şartını tam olarak iyileştiremese bile Anayasa ve uluslararası sözleşme hükümleri gereğince ayrımcılığı ortadan kaldırmak ve çalışanlar arasında adil bir ücretlendirme yapmak için dini bayramlar öncesinde memurun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi açısından bayram ikramiyesi verilmesi gerekmektedir” diyerek ifade etti.