SSK ve Bağ-Kur emeklilerine kesin tarih açıklandı! 2.745 TL ek ödeme geliyor!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ilave zam müjdesi geldi! Emeklilere yapılacak ek ödemelerin tarihleri belli oldu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 14:09

Türkiye genelinde 15 milyondan fazla emekliyi ilgilendiren SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek ödeme tarihleri açıklandı. Emekli maaşlarına yapılacak olan ilave zam resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte emeklilere sağlanacak ek ödemenin detayları...

Emeklilere sağlanacak ek ödeme ve sosyal yardımların belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılacağı müjdesi, devletin sosyal yardım politikalarından faydalanan milyonlarca vatandaşı sevindirdi. Şubat ayı itibarıyla yürürlüğe girecek ek ödemeler, emeklilere maddi destek sağlayacak.

Emeklilere sağlanacak olan ilave zam kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, emeklilere yönelik taban maaş 7.500 TL'den 10.000 TL'ye yükseltilirken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine refah payı dahil toplam zam oranı yüzde 11.68 olarak belirlendi.

Emekli maaşlarındaki artışın yanı sıra, emeklilere ödenecek olan ek ödemenin tarihleri de resmi olarak açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ilave zam farkı ödemelerinin SSK emeklileri için 6 Şubat Salı günü, Bağ-Kur emeklileri için ise 7 Şubat Çarşamba günü yapılacağını duyurdu.

Emeklilere sağlanacak olan ek zam farkı ödemeleri, Ocak 2024 tarihli emekli maaşlarına enflasyon zammı oranında gerçekleşti. Bu çerçevede, emeklilere ek zam farkı kök maaş üzerinden hesaplanacak ve ödemeler, belirlenen tarihlerde emeklilerin hesaplarına aktarılacak. Emekliler, e-devlet üzerinden SGK alanından yaptıkları sorgulama ile kök maaşlarını öğrenerek, alacakları ek zam farkını hesaplayabilecekler.

Aralık ayında 7.500 TL maaş alan en düşük emekli, ilave zam farkı olarak 2.500 TL'yi hesaplarına geçirecek. Emeklilere yönelik sağlanan bu ek ödeme, milyonlarca emeklinin maddi rahatlamasına katkı sağlayacak.