Sıcak hava balon turizmi 2024'te rekora koşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ocak-Eylül 2024 tarihlerine ait sıcak hava balon uçuşlarını ve yolcu istatistiklerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu süreçte 32 bin 445 sıcak hava balonunun havalandırıldığını ve toplamda 700 bin yerli ve yabancı yolcunun bu balonlarla uçtuğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 11:25

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ocak-Eylül 2024 tarihlerine ait sıcak hava balon uçuşlarını ve yolcu istatistiklerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu süreçte 32 bin 445 sıcak hava balonunun havalandırıldığını ve toplamda 700 bin yerli ve yabancı yolcunun bu balonlarla uçtuğunu belirtti. 2024 yılında, 2022'de kırılan 750 bin yolcu sayısını aşarak tüm zamanların rekorunu kırabileceğini vurguladı.

Kapadokya İlk Sırada

Türkiye'de sıcak hava balon işletmeciliğinin büyük bir hızla arttığına dikkat çeken Uraloğlu, ülkelerde ruhsatlı 70 sıcak hava balon işletmesinin bulunduğunu söyledi. Türkiye genelinde 7 farklı bölgede sıcak hava balon uçuşlarının gerçekleştiğini ifade eden Bakan, bunların başında Kapadokya'nın geldiğini belirtti. Uraloğlu, "Uçuşların yüzde 80'i Kapadokya'dan gerçekleştiriliyor ve bu bölge genelinde ortalama 250 gün boyunca uçuş imkânı sunuyor" dedi.

Türkiye Dünyanın Lideri

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin uçuş günlerinin miktarı yolcu hacmi bakımından büyük ticari sıcak hava balon operasyonuna sahip olduğunu kaydetti. Kapadokya dışında Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya da sıcak hava balonu turizminin gerçekleştiği diğer önemli bölgeler arasında yer alıyor.

Uçuşların Yüzde 80’i Kapadokya’dan Yapılıyor

Gerçekleştirilen balon uçuşlarının yüzde 80’inden fazlasının Kapadokya bölgesinde yapıldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Kapadokya, iklim ve rüzgâr yapısı, yılda ortalama 250 güne kadar uçuş yapılmasına imkân tanıyan coğrafyasıyla zirvedeki yerini koruyor. Kapadokya’da sadece bir günde gerçekleştirilen uçuş sayısına dünyanın diğer uçuş yapılabilen bölgelerinde sadece festivallerde ulaşılabiliyor.” ifadelerini kullandı.