Rekabet Kurulu, Google'a 482 milyon lira para cezası verdi

Rekabet Kurulu, Google'ın yerel arama hizmetleri soruşturmasında 482 milyon lira ceza verdi ve uygulanan süreli para cezasını durdurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 13:34

Rekabet Kurulu, Google'a yönelik yerel arama hizmetleri soruşturması kapsamında 482 milyon lira para cezası verdi. Kurul, Google'ın otel sorgularında tedbir önerilerini yerine getirmediği süre için bu cezayı uyguladı.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Google'ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğuna vurgu yapıldı. Firmanın, kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında avantaj sağladığı tespit edildi.

Açıklamada, Google'ın rakiplerinin Local Unit'e girişini engelleyerek rekabetin bozulmasına yol açtığı belirtildi. Şirkete, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle 2021 yılında 296 milyon 84 bin 899 lira para cezası verildiği ifade edildi.

Bu cezanın yanı sıra, Google'ın otel sorgularında tedbir önerilerini yerine getirmediği için uygulanan süreli para cezası da 482 milyon lira olarak belirlendi. Rekabet Kurulu, bu cezanın uygulanmasını durdurarak, Google'a yönelik soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.