Putin: Ukrayna, Rusya'dan Türkiye'ye uzanan doğalgaz boru hattına saldırı girişiminde bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna birliklerinin Rusya'dan Türkiye'ye uzanan doğalgaz boru hattına saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Putin, saldırının elektronik harp teçhizatıyla bastırıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 16:34

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna birliklerinin Rusya'dan Türkiye'ye uzanan doğalgaz boru hattına saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Putin, saldırının ayrıntılarını ve Rusya'nın tepkisini kamuoyuyla paylaştı.

Putin, konuyla ilgili şu sözleri dile getirdi: "Kısa bir süre önce, bilmiyorum yedi gün, muhtemelen on gün önce, Ukraynalı insansız hava araçları Karadeniz kıyısında bulunan ve Türkiye'ye gaz tedarik edilen bir gaz kompresör istasyonuna saldırı girişiminde bulundu. Bu bir şaka değil ve herhangi bir şekilde abartı da değil. Sadece iki insansız hava aracı Rus ordusunun elektronik savaş sistemi güçleri tarafından bastırıldı, Karadeniz kıyısındaki bu gaz pompalama istasyonunun yakınına düştüler. ”

Putin, saldırının yanı sıra TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatlarını koruyan gemilerin de düzenli olarak saldırıya uğradığını belirtti.