Parasını 100’e katlamak isteyen bunu yapıyor! Mert Başaran cüzdanı para dolduracak tüyoyu verdi

Ekonomi uzmanı Mert Başaran, gelecekte büyük potansiyel taşıyan bir yatırım aracını genç yatırımcılara tavsiye etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 13:02

Milyonlarca yatırımcı, birikimlerini değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Döviz, altın, kripto para ve borsa gibi seçenekler, yatırımcıların dikkatini çeken başlıca yatırım araçları arasında yer alıyor. 

Genç yatırımcılar, varlıklarını artırmak için uzman ekonomistlerin görüşlerini araştırırken, her gün birikim konusunda önerilerde bulunan Mert Başaran, genç yatırımcılara yönelik önemli bir ipucu vererek 100 kat büyüyecek yatırım aracını açıkladı.

BAŞARAN EN KARLI YATIRIM ARACINI AÇIKLADI

Başaran, maddi birikime sahip olan bireylere daha hızlı kazandıracak yatırım araçlarına yönelmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Genç yaşlarda, paranın hızlı bir şekilde artabileceği hisse senetleri, kripto para ve arazi yatırımlarının, normalden daha hızlı bir şekilde değer kazanabileceğini belirtti.

Başaran, Türk Hava Yolları veya Aselsan gibi büyük şirketlerin hisselerini almanın yanı sıra yurt dışında Amazon gibi şirketlerin hisselerine de yatırım yapılabilir olduğunu vurguladı. 

Uzun vadeli tutulduğunda, bu şirketlerin hisselerinin önemli ölçüde değer kazanabileceğini ve finansal özgürlüğe ulaşmanın mümkün olabileceğini belirtti.

Örnek vererek açıklayan Başaran, “Eğer ayda 10.000 lira yatırım yapmayı düşünüyorsan, bunun uzun vadeli bir plan olduğunu unutmamalısın. 25-30 yıl boyunca düzenli olarak bu tür şirketlere yatırım yaparsan, geçmiş verilere göre 1.6 milyon dolara kadar büyüyebileceğini görebilirsin. 

Yatırımlarını sürekli ve istikrarlı bir şekilde sürdürmek önemli. Büyük miktarlarla başlamak yerine, 1.000 lira gibi küçük miktarlarla düzenli yatırım yapmayı düşünebilirsin. Bu şekilde devam edersen, 25 yıl sonra ciddi bir birikime sahip olabilirsin” şeklinde konuştu.