Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Ulukışla'da pazarda bulunan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Ulukışla ilçelerinde pazarda bulunan vatandaşları ve esnafını ziyaret etti. Pazardaki esnaf ve vatandaşların artan mazot fiyatları ve düşen alım gücü nedeniyle yaşadıkları zorlukları dinleyen Gürer, “Pazarda mutlu olan kimse yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 09:43

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ve Ulukışla ilçesinde vatandaşları ve pazar esnafını ziyaret etti.

“Pazarda mutlu olan kimse yok”

Pazar yerlerinde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i gören esnaf ve vatandaşlar  yaşadıkları zorlukları anlattılar. Pazar yerinde hem esnafın hem de vatandaşların dertli olduğunu belirten Gürer, “Esnaflar artan mazot fiyatları ile katlayan nakliye fiyatları, vatandaşlar ise emekli maaşları ve alım güçlerinin düştüğünden alım güçleri düştüğü için dert yanıyorlar. Pazarda mutlu olan kimse yok” diyerek ifade etti.

“Millet aç, pazar pahalı, bir şey alıp yiyemiyoruz”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar pazarında gezerken bir vatandaş elindeki boş pazar poşetini göstererek, “Millet aç, pazar pahalı, bir şey alıp yiyemiyoruz. Bak, çanta boş gidiyorum.” dedi.

“Ürünü yerinden alıp gelene kadar kiloda en az 3 lira masraf biniyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pazarda tezgah açan gençlerle konuştu. Gençler, kamuda iş bulsalar bu işi yapmayacaklarını, sabah saat 05:00’ten beri ayakta olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Mazot 40 liraydı, 43 lira oldu. Ürünü yerinden alıp gelene kadar kiloda en az 3 lira masraf biniyor. Mazota yeni zam geldi.”

“Bu artış, hem esnafı hem de tüketiciyi olumsuz etkilemektedir”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında pazarcılık yapan esnafın fiyatlar karşısında zor durumda kaldığını belirterek şunları söyledi: “Pazarda esnaf, artan maliyetler karşısında zorlanmakta ve bu durum, ürün fiyatlarının yükselmesine neden olmaktadır. Bu artış, hem esnafı hem de tüketiciyi olumsuz etkilemektedir. Özellikle emekliler, aldıkları maaşla geçimlerini sağlayamamakta, bu yüzden ek gelir elde edebilmek amacıyla pazarda tezgah açma yoluna gitmektedirler. Aynı şekilde, iş bulamayan gençler de pazarda tezgah açarak geçimlerini sağlamaya çalışmaktadır. Bu durum, hem ekonomik sorunların derinleştiğini hem de toplumun farklı kesimlerinin benzer zorluklarla karşı karşıya olduğunu gözler önüne sermektedir.”