Necip Taşkın: Enflasyon yükseliyor, memur maaşları düşüyor

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon verilerine değindi. Enflasyonun gerilemediğini ancak memur maaşlarının gerilediğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 12:18

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon oranını %3.23, yıllık enflasyonu ise %61.78 olarak açıkladığını belirterek, enflasyonun gerilemediğini ama memur maaşlarının gerilediğini söyledi. Taşın, “Yetkili Sendika, kamu çalışanlarının haklarını koruyamıyor” dedi.

“Yetkili Sendika, kamu çalışanlarının haklarını koruyamıyor”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK’in Temmuz ayı enflasyon verilerine değinerek şunları söyledi: “TÜİK, Temmuz ayı itibariyle enflasyonu gerilemiş gösteriyor; enflasyon gerilemiyor, sadece yükselişi yavaşlıyor ama memurun, memur emeklisinin, dar ve sabit gelirli vatandaşların gelirleri maalesef geriliyor. Ne yazık ki ülkemizde emeğe saygı yok oldu. Emeğin değeri olmadığı gibi çalışanların gelirleri de düşüyor. Yetkili Sendika, kamu çalışanlarının haklarını koruyamıyor, gün geçtikçe emeğin değerinde ve gelirde gerileme yaşanıyor. Bunu düzeltmenin yolu ise gelir dağılımındaki adaletsizliği düzenlemekten geçiyor. Holdinglerin vergileri silinirken, bunlara vergi muafiyet ve istisnaları getirilirken memura zam yapılması, bugün 14.400 TL’nin üzerinde olan seyyanen zammın kök maaşa yansıtılmaması kamu çalışanlarında derin kaygılara, güvensizliğe ve aidiyet duygusuna zarar veriyor.”