Mersin Susanoğlu sahili esnafı dertli

Mersin'i Antalya'ya bağlayan karayolu üzerinde bulunan ve bölgenin en güzel sahil bandına sahip olan Silifke Susanoğlu kıyısındaki esnaf, tatilcilerin ekonomik zorluklar nedeniyle şemsiye ve şezlong kiralayamamalarından dertli.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:18

Mersin'i Antalya'ya bağlayan karayolu üzerinde bulunan ve bölgenin en güzel sahil bandına sahip olan Silifke Susanoğlu kıyısındaki esnaf, tatilcilerin ekonomik zorluklar nedeniyle şemsiye ve şezlong kiralayamamalarından  dertli.

Mersin'in Silifke ilçesinin en güzel tatil beldelerinden biri olan Susanoğlu (Atakent) sahilinde şezlong ve şemsiye kiralayan Murat Akdoğan, yerli turistlerin ilgisizliğinden şikayet etti.

Bunun nedeninin artan hayat pahalılığından dolayı vatandaşların alım gücünün düşmesinden kaynaklandığını ifade eden Murat Akdoğan, "Geçen yıllarda yerli ve yabancı turistler şezlong ve şemsiye için rezervasyon yaptırırdı. Tüm şezlonglarımız dolardı. Bu yıl ise çok kötü bir sezon geçiriyoruz. Kurban Bayramı'nda bile sadece işlerimiz 2 gün iyi gitti. Tatile gelmekte zorlanan vatandaşlar artık günlüğü 300-400 TL olan şezlong ve şemsiye kiralamak yerine yanlarında küçük bir şemsiye getirip, sahile serdikleri havluların üzerinde güneşleniyorlar." dedi.

Özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Susanoğlu sahilinde, şezlong ve şemsiye kiralayan bazı esnaf da yerlerinden çıkarılma riski yaşadıklarını öne sürdü.

Bir esnaf, "Bu sahil bandındaki yerleri Milli Emlak'tan sezonluk kiralıyoruz. Kısa süre önce burada güvenlik ekipleri tarafından tutanak tutuldu. Buradan çıkırılırsak sezon boyunca ve gelecek yıllarda işsiz kalacağız." ifadelerini kullandı.