Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart 2025 dönemi Sektörel Enflasyon Beklentileri raporunu yayımladı. Raporda, farklı kesimlerin gelecek 12 aya yönelik enflasyon beklentilerine yer verildi.
HANEHALKININ ENFLASYON BEKLENTİSİ ARTTIRapora göre, hanehalkının 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi bir önceki döneme göre 0,1 puan artarak yüzde 59,3 seviyesine çıktı. Bir önceki raporda bu beklenti yüzde 59,2 olarak kaydedilmişti.
REEL SEKTÖR VE PİYASA KATILIMCILARININ BEKLENTİSİ DÜŞTÜAynı raporda, reel sektörün 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 41,1 oldu. Piyasa katılımcılarının beklentisi ise 0,7 puan düşüşle yüzde 24,6 seviyesine geriledi.
ENFLASYONUN DÜŞECEĞİNİ BEKLEYEN HANEHALKI ORANI YÜKSELDİRaporda dikkat çeken bir diğer nokta ise, gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranının bir önceki aya göre 3,0 puan artarak yüzde 31,3 seviyesinde gerçekleşmesi oldu.