Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf tedbirleri belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonu düşürmek ve bütçe açığını kapatmak için kamuda yapmayı planladığı ciddi tasarruf önlemleri netleşti. İşte uygulanacak detaylar!

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 14:30

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyonu düşürmek ve bütçe açığını kapatmak amacıyla kamuda ciddi tasarruflar yapmayı planladığı tedbirler netleşti. Kamuda yapılacak tasarrufların ayrıntılarına ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Kamunun kemer sıkmasını sağlayacak önlemler üç ana başlık altında toplanacak. Öncelikle, kamu harcamaları ve yatırımları öncelik sırasına alınacak. Ülke ekonomisini olumlu yönde etkileyecek, üretimi artıracak ve vatandaşın refahına katkı sağlayacak projelere öncelik verilecek. İhtiyacı olmayan veya ertelenebilecek projeler iptal edilecek.

Ayrıca, kamuda makam aracı kullanımı sınırlandırılacak ve araç havuz sistemi oluşturulacak. Yeni alımlarda yerli araçlara ve offset uygulamalarına ağırlık verilecek. Suistimallerin önüne geçmek için sıkı bir denetim mekanizması kurulacak.

Tasarruf önlemleri kapsamında kamu maaşlarında "ballı/kıyak" uygulamalarına son verilecek ve ücretler görevin niteliğine göre belirlenecek. Ayrıca, yüksek kiralı ofisler tasfiye edilecek ve yurt dışı görevlendirmeleri ile toplantılar kısıtlanacak.

Mehmet Şimşek'in açıkladığı bu tedbirlerin, ekonomik istikrarın sağlanması ve bütçe disiplininin korunması adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor.