Maaşları ardında bırakan ikramiye zam müjdesi: Milyonlarca çalışanına 5 katı ödeme gerçekleşecek

2024 senesinde çalışanlarına 6 bin Türk Lirası emekli ikramiye ödeneceği duyuruldu. Ülke de pek çok sektör içerisinde çeşitli durumlarda emekli ikramiye ödemeleri yapılıyor. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 14:52

Emekliler açısından bayram ikramiyesi olarak Ramazan ve Kurban Bayramı içerisinde ödenen tutarlar ile ilgili olarak geçilen hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafınca verilen zam müjdeleri ile 3 bin Türk Lirası ödeneceği belirtildi. Bu kapsam içerisinde 6 bin Türk Lirası emekli ikramiyesi verilecek. Ülke genelinde pek çok sektör içerisinde çeşitli koşullar içerisinde ikramiye ödemeleri gerçekleşiyor. Şirketin etmiş olduğu kar oranlarında ya da bireysel olan performanslara göre prim ödemeleri ikramiye olarak verilmektedir. Banka çalışanlarına sunmuş olunan ikramiye ödemeleri hakkında gelişmeler devam ediyor.

Aralık ayı sonunda asgari ücrette yaşanan yüzde 49,24 oranında zam, özel sektör zamları taban zammı olarak uygulama içerisine koyuldu. Yapılan zamlar ile beraber en düşük sektör zamları yüzde 50 oranında yapılacağı açıklandı. Bankacılık sektörü içerisinde yapılan zamlar bu taban üzerinden uygulamaya koyuldu. Maaşlar içinde yapılan düzenlemeler sonrasında çalışmakta olan bireylerin gözü ikramiye ve primlerde gerçekleşen zamlara çevrildi. Bankalarda ikramiye ödemeleri gerçekleşiyor. Bu ödemeler birey performansı ve şirketin kar marjlarına bakılarak sağlanıyor.

Albaraka Türk çalışanlarına müjde açıklama yaptı

Sabah saatleri içerisinde Albaraka Türk çalışan kişilere müjde açıklama yaptı. Kişi ayrımı gözetmeden 5 maaş ikramiye ödeme yapacağını duyurdu. Yapılan bu ikramiye ödemeleri geçilen sene içerisinde bankaların yapmış olduğu yüzde 151 kar içerisinde karşılanmış olacağını belirtti. Ülkemizin ilk katılım bankalarından biri olan Albaraka Türk bankasına tüm çalışanlarına 5 maaş ikramiye verecek. Albaraka Türk Yönetim Kurulu tarafından geçilen hafta içerisinde düzenlenen kar toplantısı sonrasında çalışanların hak etmiş oldukları ödeme ikramiye tutarının 5 maaş olduğunu açıklığa kavuşturdu.

Cuma günü çalışanlarına müjde verdi

Cuma sabahında çalışanlarına banka hesaplarına aktarılmış olan maaş ikramiyeleri çalışanlarını mutlu etti. Geçilen sene 1.4 milyar olarak belirlenmiş olan senelik kar oranı, 2023 yılı sonunda yüzde 151 oranında artış yaparak 3,4 milyar Türk Lirası oldu. Banka yetkililerince yapılan açıklamada fon miktarında yaşanan artışın yüzde 43,6 oranında olduğu açıklanırken, kullanılan fonlarda ise yüzde 40 oranlarında artış gösterilmiş olduğu belirtildi.