Kurbanlık hayvanlarda satışta durgunluk: Alım gücü düşüşü ve yüksek enflasyon etkiliyor

Adana'da kiloğram fiyatları koyunda 250, erkek tekede 230 dişi keçi 200 ve büyükbaş hayvanlarda 250 TL olan kurbanlıklar, alım gücünün düşmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle elde kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2024 09:35

Adana'da kiloğram fiyatları  koyunda 250, erkek tekede 230 dişi keçi 200 ve büyükbaş hayvanlarda 250 TL olan kurbanlıklar, alım gücünün düşmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle elde kaldı.

Adana'da kurbanlık hayvan satışlarında bu yıl beklenen hareketlilik gözlenmiyor. Bazı kurban satıcıları, bayram öncesi ve ilk günü umduğu oranda satış yapamazken, ikinci günde fiyatları cüzi oranda düşürmeyi planlıyor.

Alım gücünün azalması ve yüksek enflasyonun etkileriyle boğuşan vatandaşların bu Kurban Bayramı fazla ilgi göstermediğini belirten satıcılar, "Nakliye ve diğer masraflarımızı karşılamak için zararına satış yapmak zorunda kalacağız. Ancak çok fazla bir indirim yapmamız da mümkün değil" dediler.

Adana'da koyun kilogram fiyatları 250 TL, erkek teke 230 TL, dişi keçi 200 TL civarında büyükbaş hayvanlarda ise kilogram fiyatlarının 250 TL olarak belirlendigini anımsatan satıcılar, ekonomik belirsizlikler nedeniyle vatandaşların temkinli davranmasının, durgunlukta etkili olduğunu ifade etti.

Kurban kesmek isteyen vatandaşlar ise fiyatların düşeceği umuduyla bayramın ikinci veya üçüncü günü kurbanlık pazarlarına gideceklerini kaydetti.