Kredi kartı borçları için yeni yapılandırma koşulları belli oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle, kredi kartı işlemlerinde azami faiz oranları ve asgari ödeme tutarlarıyla ilgili düzenlemeler yapıldı. BDDK, kredi borçlarının yeniden yapılandırılması için önemli kararlar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 11:36

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda önemli kararlar aldı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile birlikte, kredi kartı kullanıcılarına müjdeli haberler geldi.

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME TUTARI DEĞİŞTİ

Yeni düzenlemeyle birlikte, kredi kartı asgari ödeme tutarları yeniden belirlendi. Buna göre, 50 bin TL ve altındaki limitli kartlar için dönem borcunun yüzde 20'si, 50 bin TL üzeri limitli kartlar için ise dönem borcunun yüzde 40'ı asgari ödeme tutarı olarak kabul edilecek.

KREDİ KARTI BORÇLARI 60 AYA KADAR YAPILANDIRILABİLECEK

BDDK'nın aldığı kararlar kapsamında, dönem borcunu ödemeyen bireysel kredi kartı kullanıcıları, mevcut borçlarını en fazla 60 ay vadeyle yapılandırabilecek. Yapılan ödemeler öncelikle yapılandırma taksitine karşılık sayılacak ve yapılandırma tutarının yarısı ödenene kadar kredi kartı limitleri artırılmayacak. Ayrıca, yapılandırma tutarı kredi kartı limitini aşsa bile, aşan kısım limit aşımı olarak değerlendirilmeyecek.

İHTİYAÇ KREDİLERİ DE YAPILANDIRILABİLECEK

Sadece kredi kartları değil, aynı zamanda ihtiyaç kredileri de yapılandırma kapsamına alındı. Karar tarihinden önce çekilmiş ve ödemeleri 30 günü aşan ihtiyaç kredileri, borçluların talebi üzerine 1 yıl içinde 60 aya kadar yapılandırılabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğin detaylarına da ulaşmak için tıklayabilirsiniz.