İslam Memiş'ten altın için Perşembe gününe işaret etti

Finansal analist İslam Memiş, bayram tatili süresince altın ve borsa piyasalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, altın ve gümüş için kar satışları öngörürken, yatırımcıları Perşembe gününe karşı uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2024 16:42

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki köşesinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle yurt içi piyasaların Perşembe gününe kadar kapalı olacağını belirterek, altın ve borsayla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, geçen hafta altın ve gümüş fiyatlarında toparlanma yaşandığını ancak direnç seviyelerinin kırılamadığını ifade etti. Bu hafta kar satışlarının görülebileceğini belirten Memiş, yatırımcılara dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Finansal analist İslam Memiş, bayram tatili süresince altın ve borsa piyasalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, altın ve gümüş için kar satışları öngörürken, yatırımcıları perşembe gününe karşı uyardı.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki köşesinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle yurt içi piyasaların perşembe gününe kadar kapalı olacağını belirterek, altın ve borsayla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, öngörülerini şu şekilde sıraladı:

Altın ve Gümüşte Kar Satışları Beklentisi

Geçen hafta altın ve gümüş fiyatlarında toparlanma yaşandığını ancak direnç seviyelerinin kırılamadığını belirten Memiş, bu hafta kar satışlarının görülebileceğini ifade etti. Perşembe gününe kadar sadece ons tarafının takip edileceğini belirten Memiş, yatırımcılara dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Dolar/TL ve Borsa Değerlendirmesi

Dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareketliliğin gözlemlendiğini söyleyen Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz açıklamasıyla piyasaların "faiz indirim" beklentisini fiyatlamak isteyebileceğini belirtti. Borsa tarafında ise vergi konusunun açıklığa kavuştuğunu ancak tamamen ortadan kalkmadığını, sadece ötelenmiş olduğunu dile getirdi.

Küresel Piyasalarda Önemli Veriler

Bu hafta küresel piyasalarda önemli ekonomik verilerin açıklanacağını belirten Memiş, Çin’de konut fiyatları, sanayi üretimi, perakende satışlar ve işsizlik oranı verileriyle haftanın başlayacağını, salı günü Avustralya Merkez Bankası’nın faiz kararı, Almanya’nın ZEW ekonomik hissiyatı ve ABD’den çekirdek perakende satışlar, kırmızı kitap, sanayi üretimi verilerinin dikkat çekeceğini söyledi. Çarşamba günü İngiltere’de TÜFE-ÜFE, Euro Bölgesi’nde cari denge verileri, perşembe günü ise Çin’in kredi faiz oranı kararı, Almanya’dan ÜFE, Türkiye’den tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi verileri, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD’den haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini ifade etti.