Hafele, 2023'te Türkiye genelinde 80 yeni mağaza açarak satış rekoru hedefliyor

Mimari aksesuar ve donanım sektöründe faaliyet gösteren Hafele, Türkiye genelinde 80 yeni mağaza açma, bayi ağını yenileme ve satış rekoru kırma hedefleriyle 2023'e giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 12:13

Hafele, mimari aksesuar ve donanım sektöründeki faaliyetlerini genişleterek, Türkiye'de bu yıl içinde 80 yeni mağaza açmayı ve satış rekorları kırmayı planlıyor. Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, yaptığı açıklamada, şirketin 2023 yılında 100. yılını kutladığını ve yeni yıla yeni ürün grupları ile girdiklerini belirtti. Uytun, geçen yıl ikinci kez katıldıkları Unicera (Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı) etkinliğinde, Türkiye'ye ilk kez getirdikleri ankastre ürün grupları, banyo ve vitrifiye çözümleri, mobilya aydınlatma sistemleri ve akıllı mobilya donanımlarını sergilediklerini ifade etti.

Yıl sonuna kadar tüm ürünleri son kullanıcıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Uytun, mevcut hırdavat ürünlerinin yer aldığı bayiler için de yenileme çalışmalarına gittiklerini söyledi. Olmadıkları illerde 15'e yakın ek bayi anlaşması yapacaklarını açıklayan Uytun, talep ve beklentilere dayanarak 2023 yılında bir satış rekoru beklediklerini dile getirdi.

Uytun, geçen yılı rekor büyüme ile tamamladıklarını ve bu büyüme trendinin önümüzdeki beş yıl boyunca artarak devam edeceğini vurguladı. Son dönemde otel projelerinin canlı olduğunu belirten Uytun, otel projelerindeki satışların hızla arttığını ve pazar paylarının daha da büyüdüğünü ifade etti. Ayrıca, konutlar için özel olarak geliştirdikleri Hafele Concept'e ankastre ve vitrifiye ürünleri eklediklerini belirtti.