Enflasyon farkı netleşti! Memur ve emekli maaşlarına zamda enflasyon farkı ne kadar oldu?

Ağustos enflasyonu yüzde 2,47 olarak açıklandı. Memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam geleceği merak ediliyor. Peki Memur ve emekli maaşlarına zamda enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 11:54

Milyonlarca memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiren Ağustos ayı enflasyon verisi açıklandı. Aylık enflasyonun yüzde 2,47 olarak gerçekleşmesiyle birlikte, emekli ve memurların maaşlarına yapılacak zam oranları netleşmeye başladı.

SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİN DURUM:

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ve Ağustos aylarında toplam yüzde 5.77 oranında bir enflasyon farkı oluştu. Ancak bu fark, Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacak. Yani emekliler, geriye kalan aylardaki enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte maaşlarına gelecek net zammı daha net görecekler.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ İÇİN DURUM

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ise 2025 yılında ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 olmak üzere toplu sözleşme ile zam yapılması kararlaştırıldı. Eğer enflasyon bu oranların üzerinde gerçekleşirse, memur ve memur emeklileri aradaki farkı da maaşlarına ek olarak alacaklar.