Emekli maaşlarında yeni düzenleme: En az 12 bin TL bekleniyor

Temmuz enflasyonunun ardından memur ve emekliler için zamlı maaşlar gelecek hafta hesaplara yatmaya başlayacak. Emekli maaşlarında en düşük tutarın 12 bin TL'ye yükseltilmesi için düzenleme yapılması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 14:26

Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin zamlı maaşları önümüzdeki hafta hesaplara yatmaya başlayacak. Bu zam ile birlikte, emekli maaşlarının 10 bin TL'nin altında kalanları için yeni bir düzenleme bekleniyor. Özellikle en düşük emekli maaşlarının en az 12 bin TL'ye çıkarılması hedefleniyor. Ancak bu düzenleme için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayı gerekiyor.

"12.500 TL OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Halk TV'de canlı yayına katılan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, TÜİK verileri üzerinden maaşların ne kadar olması gerektiğini değerlendirdi. Erdursun, seçim öncesinde hükümetin cömert davrandığını belirterek, olası bir düzenleme ile en düşük emekli aylıklarının 12 bin ile 12.500 TL arasında olabileceğini öngördü. Ancak bu durumun daha yüksek prim ödemeleri yapmış emekliler arasında adaletsizlik yaratabileceğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'de genel olarak enflasyonun her şeyi etkilediğini, ancak emekli aylıklarının bu artışlardan geri kaldığını belirtti.

Erdursun, 2008'de yapılan hesaplama sistemi değişikliği ve TÜİK verilerinin doğruluğu konusunda da eleştirilerde bulundu. Eğer bu sistemler değişmeseydi, bugün en düşük emekli aylığının çok daha yüksek olabileceğini dile getirdi.