Ekmekten önce simit zamlandı

Adana'da, simit fiyatına resmi olarak zam yapılmamasına karşın, bazı unlu mamul üretimi yapan işletmelerde fiyatlar değişti.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2023 11:48
ilkhaber-gazetesi.com

Aydın GÖKÇEOĞLU

ADANA (İLKHABER) - Adana'da ekmeğe zam beklenirken, sabah kahvaltılarında en çok tercih edilen simidin fiyatı arttı. Bazı unlu mamul işletmelerinde simit 6 liradan satılmaya başlandı.

Devlet destekli olarak fabrikalara verilen ucuz un satışının durdurulması ve bununla birlikte fırıncıların 350 lira bandından aldıkları ekmeklik unun çuval fiyatının 530 ila 550 liraya kadar yükselmesiyle ekmek fiyatlarında artış beklenirken, simit zamlandı.

Resmi olarak simit fiyatının değiştiğine yönelik açıklamanın yapılmadığı kentte, sabah kahvaltısı için simit almak isteyen vatandaşlar, gittikleri bazı unlu mamul işletmelerinde zam şoku yaşadı. Bir gün önce tanesini 5 liraya aldıkları simide 6 lira ödeyen vatandaşlar, "Asgari ücret artmadan iğneden ipliğe zam geliyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor." dedi.

-HESAPLAMALAR YAPILIYOR

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin ise 1 adet ekmek fiyatının hesaplamalara göre 7,5 lira gibi bir rakama mal olduğunu belirterek, "Biz hesaplarımızı yaptık ama henüz Adana Valiliği’ne müracaatımız olmadı. Asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz. Girdi fiyatlarında daha da artış yaşanabilir. Kurban Bayramı sonrası yeniden durum değerlendirmesi yapacağız ve ona göre fiyat çıkartıp gerekli yerlere bildirimlerimizi yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.