ÇAYKUR, çay alım süresini 20 Ekim'e kadar uzattı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 3. sürgünde dekar başına 750 kilogram yaş çay kotasını dolduramayan üreticiler için çay alım süresini 20 Ekim tarihine kadar uzattığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 20:41

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 3. sürgünde belirlenen dekar başına 750 kilogram yaş çay kotasını dolduramayan üreticiler için çay alım süresini 20 Ekim tarihine kadar uzattı. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, fabrika müdürleri ve müdür yardımcıları ile yaptığı toplantıda, çay alım süreçleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.

ÇAY SEZONU VE ALIM SÜREÇLERİ

Yusuf Ziya Alim, yaş çayda ÇAYKUR tarafından belirlenen kalite kriterleri çerçevesinde çay sezonunun sonuna yaklaşırken, alımlara 20 Ekim tarihine kadar devam edileceğini açıkladı. Alımlar, fabrikalarda veya fabrikalar tarafından belirlenecek noktalarda gerçekleştirilecek.

ÜRETİCİLERE DESTEK VURGUSU

ÇAYKUR tarafından yapılan açıklamada, “3. sürgün yaş çay döneminde kotayı dekar başına 750 kilogram gibi azami bir seviyeye çıkarmış ve üreticilerimize bu hususta beklentilerin de üzerinde bir alım garantisi sunmuş bulunmaktayız. Tüm üreticilerimize, yaş çayımızda belirlediğimiz kalite kriterleri çerçevesinde 20 Ekim tarihine kadar alım yapmaya devam edeceğimizi; alımların fabrikalarımızda veya fabrikalarımız tarafından belirlenecek noktada yapılacağını duyuruyoruz. 2024 yılı yaş çay sezonunu bu şekilde siz değerli üreticilerimizle birlikte el ele ve birlik içerisinde selametle nihayete erdirecek ve ÇAYKUR olarak sizler için her daim güvence olduğumuzu bu yıl da ortaya koymuş olacağız” ifadelerine yer verildi.