Bu da 'Dubai Baklavası': Kilosu 800 TL!

28 yıllık baklavacı Halil İbrahim Özer, Dubai çikolatasından esinlenerek yarattığı 'Dubai baklavasını' satışa sundu. Eşsiz lezzetiyle dikkat çeken bu yeni tat, şimdiden yurt dışında büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 15:29

Edirne'de 28 yıllık deneyime sahip baklavacı Halil İbrahim Özer, son günlerde popüler hale gelen Dubai çikolatasını baklava formuna dönüştürerek 'Dubai baklavası'nı müşterilerinin beğenisine sundu. Kadayıf ve Antep fıstığının çikolata ile birleşiminden doğan bu eşsiz lezzet, tatlı severlerin ilgisini çekiyor. Özer, bu özel baklavayı üreten ilk isim olmanın gururunu yaşıyor.

Dubai Baklavası Nedir?

Dubai baklavası, geleneksel Türk baklavasının modern bir yorumu olarak dikkat çekiyor. Özer, “Dubai çikolatasını baklava şekline dönüştürme fikri, tatlı dünyasında farklı bir tat arayışından doğdu. İçinde kadayıf, Antep fıstığı ve şeker bulunan bu baklava, çikolataya göre daha lezzetli” dedi.

Fiyat ve İlgi

Dubai baklavasının kilosu 800 TL olarak belirlenirken, özellikle yabancı turistler bu lezzeti denemek için sıraya giriyor. Özer, “Baklavayı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Farklı tatlar arayanlar için harika bir alternatif sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Edirne'nin Yeni Gözdesi

Edirne’nin geleneksel tatları arasında yer alan baklava, bu yeni yorumuyla yurt dışından gelen misafirlerin de ilgisini çekmeyi başardı. Halil İbrahim Özer, Dubai baklavasının yurt dışındaki tatlı kültüründe de yer bulmasını umuyor. “Burası Edirne, tatlımızın kalitesi ile dünyaya açılmayı hedefliyoruz” dedi.