BinBin’in halka arzı 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek

Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş.'nin (BinBin) Borsa İstanbul’da gerçekleştireceği halka arz, 3-4 Ekim tarihleri arasında yapılacak ve toplamda 1,5 milyar TL büyüklüğe ulaşması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 14:10

Türkiye’de mikromobilite sektöründe önemli bir oyuncu olan Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş. (BinBin), 3-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek halka arzıyla yeni bir döneme giriyor. Bulls Yatırım liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda, şirket 17 milyon TL nominal değerli payı halka arz edecek.

YERLİ ÜRETİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI BÜYÜME

BinBin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, halka arzla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin çevreye duyarlı teknolojiler geliştirerek sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Abdik, filolarındaki skuterlerin yerlileştirilmesi konusundaki çalışmalarına da değinerek, 2025 yılına kadar yurt içi filosunun %30’unu yerli skuterlerle değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

KÜRESEL MİKROMOBİLİTE PAZARINDA ÖNEMLİ BİR OYUNCU

Küresel mikromobilite pazarının hızla büyüdüğünü belirten Abdik, BinBin olarak bu büyüyen pazardan daha fazla pay almak istediklerini ifade etti. Şirket, halka arzla elde edeceği gelirle hem mevcut operasyonlarını güçlendirecek hem de yeni pazarlara açılmak için yatırımlar yapacak.

BİNBİN 2024 YILININ İLK YARISINDA 363 MİLYON TL HASILAT ELDE ETTİ

BinBin, 2024 yılının ilk yarısında 363 milyon TL hasılat elde ederek bir önceki yıla göre %20'lik bir artış kaydetti. Şirket, hem yurt içinde hem de yurt dışında büyümesini sürdürerek sektördeki lider konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.