Başkan Savaş: Çiftçi kalkınırsa, ülke kalkınır

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan Hatay'da Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere yönelik uygulanan Kırsal Kalkınma Projesi, devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 14:05

ALİ GÜRELİ

(İLKHABER) - Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında, il genelindeki 50 bin çiftçiye tohum ve fide desteği sağlandı.

Kaybolmaya yüz tutan ata tohumlarını 2018 yılında başlattıkları projeyle çiftçilere ücretsiz ulaştırarak ekiminin yaygınlaştırılmasını sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'taki yıkıcı depremden etkilenen il genelindeki üreticilere tohum ve fide desteğini de sürdürüyor.

Bu kapsamda Kırsal Kalkınma Projesi ile üreticilere desteğe kararlılıkla devam ettiklerini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, "Çiftçilerimizin yeniden ekmesi ve ailesini tarım ile geçindirmesi amacıyla atalık tohumlarımızı yaygınlaştırmanın yanı sıra, üreticilerimizle sık sık bir araya gelerek onların taleplerini dinliyoruz." dedi.

Hassa Aktepe Mahallesi'nde de zeytin üreticilerini ziyaret ettiklerini dile getiren Başkan Savaş, "Çiftçilerimize destek amaçlı ürettiğimiz organomineral gübremizle ilgili bilgiler verdik. Üreticilerimize maliyetine ulaştırdığımız organomineral gübremiz, verimliliği arttırarak toprağın çoraklaşmasını önlerken, kartel gübre fabrikaları da gübre fiyatlarını aşağı indirmek zorunda kalıyor." diye konuştu.

Başkan Savaş, Güzelinci Tarım ve Gıda İşletmesi sahibi Mehmet Güzel eşliğinde zeytin işleme fabrikasını da ziyaret ederek tarım emekçileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Savaş, şunları kaydetti:

“Bizler, 'Çiftçi kalkınırsa, ülke kalkınır' düşüncesiyle üretimin sürekliliğini sağlamak için çiftçilerimizin yanında oluyoruz. Kırıkhan ilçemizin Camızkışlası Mahallesi ve mahalleye bağlı Çatalyurt Mezrası ile Hassa ilçemizin Mazmanlı Mahallesi’ndeki Küçükger Mezrası’nda muhtarlarımız Hüseyin Gök ve Abdullah Karaçoban’ın ev sahipliğinde hemşehrilerimizin taleplerini birinci ağızdan dinledik.

Çiftçimiz toprağını terk etmesin, üretimini sürdürüp geçimini sağlasın istiyoruz. Büyükşehir olarak 21 ton kurutma kapasiteli fabrika kurduk, Kırsal Kalkınma Projemiz kapsamında 50 bin çiftçimize tohum ve fide desteği sağladık. Tarım arazilerine giden yolların da onarımını yaparak, depremden tahrip olan yolların onarım sözünü verdik.

Ülkemizin en büyük zenginliği tarımdır. Çiftçiye destek, toprağa nefes, ürüne berekettir anlayışıyla çıktığımız yolda; hiçbir siyasi ve ekonomik kaygı gözetmeden organamineral gübremizi çiftçilerimize ulaştırmaya devam edeceğiz. Toprağı işleyenler, Hatay’ımızı yeniden ayağa kaldıracak."