Bakanlık kesenin ağzını açtı! Başvuru şartlarını sağlayana geri ödemesiz 400.000 TL!

Türkiye İş Kurumu hakkında yeni bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hibe miktarlarının yükseltildiğini duyurdu! Bu kapsamda kendi iş yerini açmak için başvuranlar, 400 bin liraya kadar hibe alacak! Peki nasıl? İşte detaylar ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 11:00

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verdiği hibe miktarlarını yükseltti! 

Türkiye İş Kurumu’ndan gelen yeni ve müjdeli bir haberde, hibe miktarlarının yükseltildiği öğrenildi. Kendi işini kurmak isteyenler için çeşitli miktarlarda hibe desteği sunan İŞKUR, bu hibe desteklerini artırdığını duyurdu. Yani artık İŞKUR hibeleri, daha yüksek tutarlı olduğu gibi daha fazla vatandaşa kendi işini kurma desteği vermeye hazır! 

Engelli hibesi zamlandı! 

İŞKUR’dan gelen yeni haberlerde engelli bireylere verilen hibe miktarının artırıldığı öğrenildi. Vatandaşların kendi işlerini kurmaları için destek sunan İŞKUR, bu kapsamda engellilere verilen hibe miktarı, 150 bin liradan 400 bin liraya yükseldi. 

Hükümlü hibesi de zamlandı! 

Öte yandan İŞKUR, eski hükümlü vatandaşlara da hibe desteği veriyor. Eski hükümlü vatandaşların hapisten çıktıktan sonraki iş bulma sürecini kolaylaştırmak adına verilen bu hibe desteği, kendi işinin sahibi olma fırsatı da sunuyor. Eski hükümlü vatandaşlara kendi işini kurmak için verilen bu destek ise son bir güncelleme ile 110 bin liradan 300 bin liraya yükseldi. 

Açıklama Bakan Işıkhan’dan geldi! 

İş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için yükseltilen hibeler kapsamında vatandaşlara daha fazla destek olunması bekleniyor. Bu konuda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise hibelerin tutarlarının güncellendiğini duyurdu. 

İŞKUR üzerinden kullanılabilecek olan bu hibe desteklerine ek olarak, korumalı işyeri projelerinde de hibenin 150 bin liradan 500 bin liraya yükseldiğini açıkladı. Böylelikle de İŞKUR’un 3 hibesinde tutarlar yükselmiş oldu.