Asgari ücret toplantısı sona erdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrette ara zam için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ikinci kez toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 18:27
ilkhaber-gazetesi.com

ADANA (İLKHABER) - Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sona erdi.

Asgari ücrette ara zam oranına ilişkin ilk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bugünkü toplantıda işçi temsilcilerinin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyordu.

Komisyonun tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecegi, işçi ve işveren sendikasının çalışmalarının ele alınacağı, gelen bilgiler arasındaydı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete ilişkin ikinci toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Güncel ekonomik verilerin görüşüldüğü toplantıda, taraflar arasında ara zam rakamına dair pazarlık yapıldı.

Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Bu hafta da inşallah bunu sonuçlandıracağız. Biz günün şartlarına göre alım gücünün daha iyi olması için, bir nebze olsun rahatlamaları için Temmuz ayında başlamak üzere tekrar artıştan sonra Komisyon bir kez daha bir araya gelecek ve günün şartlarına göre tartışılıp karar alınacaktır." dedi.

Halihazırda 8 bin 506 lira olan asgari ücretin seçim öncesi 500 dolar seviyesine çıkarılabileceğine dair sinyaller kamuoyuna yansımıştı. Mevcut kur dikkate alındığında Asgari Ücret beklentisinin 11 bin liranın üzerine çıkması yönünde oldu. Bu da yaklaşık yüzde 37'lik zamma tekabül ediyor. Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılırsa rakam net 10 bin 208 lira, brüt 12 bin 10 lira olacak.

Toplantının devam edeceği bildirildi.