Akkuyu NGS'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü hazırlıkları

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2023 15:27
ilkhaber-gazetesi.com

(Haber Merkezi) - Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, Macaristan'dan gelen bazı kentlerin belediye başkanlarına inşaat sahasındaki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

NGS sahasında 4 ünitenin de aynı anda inşa edildiğini belirten Butckikh, 27 Nisan'da proje için çok önemli olan taze nükleer yakıt getirme aşamasını geçtiklerini anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti'ni artık bir nükleer kulübün bir üyesi olduğu için tebrik eden Butckikh, "Birinci ünitenin inşaat işlerinin çoğu tamamlanmış durumda. Biz, şu an artık teknolojik süreçlerin, ekipmanların deneme süreçlerine ilerliyoruz. Bütün onay ve lisanslar alındıktan sonra bir üniteyi ticari işletmeye almak için 7 yılık süremiz var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu tarih, hem Türkiye hem de bizim için çok önemli çünkü burada bir aile gibi çalışıyoruz. Ünitelerde ekipmanların kurulumu takvime uygun olarak ilerliyor."