Adana'nın yıldızı, Ana Konteyner Limanı ile parlayacak

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Ana Konteyner Liman tahsisinin onaylanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Konteyner Limanı’nın, Adana’nın dünyaya açılmasında en büyük avantajlarından biri olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 09:11

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin onaylanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Konteyner Limanı’nın, Adana’nın dünyaya açılmasında en büyük avantajlarından biri olacağını söyledi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Bayram, Konteyner Limanı’nın, yıllardır üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu belirtti.

Konteyner Limanı’nın, Adana’nın ticaretine doğrudan etki edecek dev adım olduğunu ifade eden Bayram, “Artık Adana kabına sığmayacak duruma gelecek. Bölgemizde, Adana’mız bulunduğu konum itibariyle stratejik önem sahip bir şehir. Lojistik anlamında bir bakınma doğu ile batının arasında bir köprü görevi görmektedir. Kara, hava yolu taşımacılığında iyi bir konumda olan şehrimiz artık deniz taşımacılığının da eklenmesi ile adeta bir lojistik üssü niteliğine bürünecek. Bu büyük yatırımla, yıllardır Adana Ticaret Odası olarak mücadelesini verdiğimiz ihracat rakamlarının artmasına, şehrimizin büyümesine büyük katkı sunacak bu projede Adana fazlası ile hakkını verecektir’’ dedi.

Başkan Yücel Bayram, şunları kaydetti:

‘’Dünya şehri denildiğinde hep liman şehirleri akla gelir. Liman, Adana’nın sosyo-ekonomik kalkınmasının önemli ayaklarından biri olacaktır. İstihdam yaratılmasına; gemicilik, lojistik ve ilintili işkollarının gelişmesine katkıda bulunacaktır. Dünya ticaretinin yüzde 90'ı denizler üzerinden gerçekleşmektedir. Tüm bunların yanında Adana artık yatırımcının gözdesi haline gelecek, büyümesine ve ciddi manada katkı sunacaktır. Küresel pazarda Adana’mızı çok önemli bir konuma taşıyacak olan Adana Ana Konteyner Limanı yatırımını kentimize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, Adana Valimize, Milletvekillerimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyor, bu muhteşem yatırımın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”