ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'ı parçalama planları, Alphabet hisselerini negatif etkiledi

ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'ın iş kollarını elden çıkarması talebi sonrası Alphabet'in hisseleri değer kaybetti. Hisse senetleri, seans öncesi işlemlerde %1,37 düşerek 162,13 dolara geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 13:02

ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'ı parçalamayı düşündüğü haberleri, teknoloji devi Alphabet'in hisselerini olumsuz etkiledi. Ağustos ayında Google'ın antitröst yasasını ihlal ettiği ve çevrimiçi arama pazarında haksız rekabete yol açtığına dair kararın ardından bu gelişme, yatırımcıları endişelendirdi.

CHROME VE ANDROİD HEDEFTE Mİ?

Adalet Bakanlığı'nın, Google'ın Chrome tarayıcısı ve Android işletim sistemi gibi önemli iş kollarının elden çıkarılmasını talep edebileceği yönündeki iddialar, hisselerdeki düşüşün ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca, Google'ın arama motorunun yeni cihazlarda varsayılan olarak ayarlanması için şirketlere yaptığı ödemelerin yasaklanması gibi daha sert önlemler de gündeme getirildi.

YATIRIMCILAR ENDİŞELİ

Bu gelişmeler, Google'ın geleceği ve kârlılığı konusunda belirsizlikler yaratarak yatırımcıları tedirgin etti. Alphabet hisseleri, seans öncesi işlemlerde yüzde 1,37 düşüşle 162,13 dolara geriledi.