17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı: 1.500 İkili iş görüşmesi gerçekleştirildi

Global alım grupları ve e-ticaret devleri, 17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı’nda yerli üreticilerle buluştu. İki gün süren etkinlikte yaklaşık 1.500 iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 16:26

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından düzenlenen 17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı kapsamında Türkiye’de de faaliyet gösteren global alım grupları ve e-ticaret siteleri, yerli üreticilerle bir araya geldi. 50’nin üzerinde alım grubu ve e-ticaret sitesi ile üretici firmaların katıldığı ‘B2B Speed Network Görüşmeleri’nde yaklaşık 1.500 görüşme yapıldı. TGSD Başkanı Ramazan Kaya, “Bu yılki konferansımızda dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen sektör temsilcilerimize stratejik iş birliklerinin öneminden bahsettik. İkili iş görüşmelerinin de bu ortaklıların temelini oluşturmasını bekliyoruz” dedi.

İstanbul Hazır Giyim Konferansı’nın 17. yapıldı

Hazır giyim sektörünün en büyük buluşması olan İstanbul Hazır Giyim Konferansı’nın on yedincisi, 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. İlk gün Türkiye’den ve dünyadan sektör temsilcilerinin katılımıyla oturumlar düzenlenirken ikinci gün ise her yıl olduğu gibi ikili iş görüşmelerine ayrıldı. Türkiye’de de faaliyet gösteren global alım gruplarının ve e-ticaret sitelerinin temsilcilerini yerli üreticilerle bir araya getiren ‘B2B Speed Network Görüşmeleri’ bu yıl da büyük ilgi gördü. Konferansı düzenleyen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, 50’nin üzerinde alım grubu ve e-ticaret sitesi ile üretici firmaların katıldığı ‘B2B Speed Network Görüşmeleri’nde yaklaşık 1.500 görüşmenin yapıldığını açıkladı.

Konferansımızda yapılan iş görüşmelerinin sağlam ve uzun süreli iş birliklerine dönmesini diliyoruz

TGSD Başkanı Ramazan Kaya, “Dünya genelinde yaşanan jeopolitik ve ekonomik gelişmeler nedeniyle sektörümüz son iki yıldır ciddi zorluklar yaşıyor. Bu zorlukları aşmanın yolunun sektör olarak hizalanmaktan ve stratejik iş birlikleri yapmaktan geçtiğine inanıyoruz. Konferansımızın ilk gününde de İstanbul’dan dünya hazır giyim sektörüne bu mesajımızı ilettik. İkinci gün düzenlediğimiz ikili iş görüşmelerine gerek global alım grupları ve e-ticaret siteleri gerekse yerli üreticilerimizin gösterdiği ilgi, sektörümüzün bu iş birliğine hazır olduğunu, iki yıldır ihracatımızda yaşadığımız düşüşü ve yaşadığımız diğer zorlukları hep birlikte tersine çevirebileceğimizi gösteriyor. Konferansımızda yapılan iş görüşmelerinin sağlam ve uzun süreli iş birliklerine dönmesini diliyoruz. 17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı’na katılım gösteren alım gruplarına, e-ticaret sitelerine, yerli üreticilere, sektör profesyonellerine ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.