'Öğretmen Akademileri' başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde koordine edilen "Öğretmen Akademileri" programı" Adana'da başladı. Toplantıya katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, geleceğin öğretmenlerini desteklemek amacıyla başlatılan bu girişimin eğitimin kalitesini artıracağına vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 00:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 00:40

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilde hayata geçirilen "Öğretmen Akademileri" Adana'da başladı.Toplantıya katılan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, geleceğin öğretmenlerini desteklemek amacıyla başlatılan bu girişimin eğitimin kalitesini artıracağına vurgu yaptı.

Adana Müze Kompleksi'nde gerçekleştirilen törende, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde uygulamaya koyduğu "Öğretmen Akademileri"nin öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyeceği ifade edildi. Vali Köşger, burada yaptığı konuşmada, eğitimdeki en önemli rolün öğretmenlere düştüğünü belirterek, “Bizi biz yapan değerleri, çağın gerektirdiği her neyse geleceğin emanet edildiği kuşaklara öğretecek olan öğretmenlerimizdir” dedi.

Köşger, “Eğer öğretmenlerimiz vazifelerini iyi yaparlarsa, bugünkü saldırıları gerçekleştiren hainler ve onları piyon olarak kullanan güçler, kimseyi yıkamaz. Bu topraklarda bizim hükümranlığımızı sona erdiremez” şeklinde konuştu. Ayrıca, bir mumun diğer mumu tutuşturabilmesi için önce kendisinin yanması gerektiğini belirten Köşger, “Bu anlamda açılan Öğretmen Akademisi çok önemli. Öğretmenlerimizin önce kendilerinin yetişmiş olması lazım” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ise akademilerin, alanında uzman kişilerin öğretmen ve yöneticilerle bir araya gelmesini hedeflediğini söyledi. Tevke, öğretmenlerin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırarak daha donanımlı hale gelmelerinin önemine dikkat çekti.

Açılış programında akademilerde görev alacak eğitmenler tanıtıldı ve etkinliğe katılan öğretmenler ile davetliler, yeni akademinin sağlayacağı imkanlar hakkında bilgilendirildi. Müzik, edebiyat, şehir ve kültür akademileri ile zenginleştirilen bu program, eğitim kalitesini artırma yolunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

"Öğretmen Akademileri", öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar kazandırmak amacıyla önemli bir platform oluşturacak.