Öğrenciler bilimsel el becerilerini geliştiriyor

Mersin'de 7-17 yaş aralığındaki çocuk ve gençler, bilimsel el becerilerini Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde geliştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 10:03
ilkhaber-gazetesi.com

Nilgün TAZE

(İLKHABER) - Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde öğrenciler için yoğun bir çalışma programı gerçekleştiriliyor.

Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi'nde, Yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için öğrencilere program dahilinde sanal gerçeklik, kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriliyor. Haziran, temmuz, ve ağustos aylarını kapsayan faaliyetlerden 165 öğrenci faydalanıyor. 7-17 yaş aralığını içine alan eğitimlerde ilkokul öğrencilerine ‘temel eğitimler’ verilirken, ortaokul ve lise öğrencileri ise ‘robotik turnuvalara hazırlık’ eğitimlerinden yararlanıyor.

Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, “Atölyemiz 2021 Haziran ayından beri aktif ve burada binlerce öğrenciye hizmet sağladık. Bunun yanı sıra, şu anda 3 aylık bir yaz eğitimi devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ayrı ayrı eğitim programı uyguluyoruz. Her saat başı 8’er öğrenciyi misafir ediyoruz ve çocuklar burada kendilerini geliştiriyorlar. Robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme alanlarında yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor” dedi.

“Bu atölyeden üretim odaklı projeler çıkıyor”

Atölyeye yoğun şekilde başvuru geldiğini ve başvuruların tamamına cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden Emre Aşkın, “Atölye’nin fiziki koşullarını ön planda tutarak öğrencileri buraya davet ediyoruz. Başvurular teknolojiatolyeleri.mersin.bel.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor. Bunun yanı sıra Mersin’den gelen talepler sonucunda da, yakın bir zamanda Galatasaray Meydanı’nda faaliyete geçiyoruz. Onun başvuruları da internet sitemiz üzerinden yapılabilir. Üretim odaklı projeler bu atölyeden çıkıyor ve çocuklar ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmeye başlıyorlar. Bu noktada her zaman, Büyükşehir Belediyesi olarak onların destekçisi olacağız” diye konuştu.