LGS ikinci nakil başvuruları için son gün

Liselere geçiş sürecinde önemli bir adım olan ikinci nakil başvuruları için son gün. Öğrenciler ve veliler için ayrıntılar haberimizde....

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 10:48

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil tercihleri için bugün, 2 Ağustos, son gün. Öğrenciler ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden yaptıkları başvurularla tercih listelerini tamamlamış oldu.

İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İkinci nakil sonuçları, 5 Ağustos'ta ilan edilecek. Bu tarihten sonra öğrenciler, yerleştikleri okulları öğrenebilecekler.

ÜÇÜNCÜ NAKİL SÜRECİ

İkinci nakil döneminde yerleşemeyen öğrenciler için umutlar tükenmiş değil. Milli Eğitim Bakanlığı, üçüncü bir nakil süreci başlatacak. 6-14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler başvurabilecek. Bu süreçte başvurular, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından alınacak.

YATILILIK BAŞVURULARI

Öğrenciler ve veliler, yatılılık başvurularını da unutmamalı. Okul ve kurumlar, yatılılık başvurularını 19-23 Ağustos tarihleri arasında alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos'ta ilan edilecek.