KPSS sınavına geç kalan adaylar içeri alınmadı: “2 dakika sonra geldik” diye tepki gösterdiler

Eskişehir’de, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavına geç kalan birçok aday, sınav salonlarına alınamadı.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 11:17

Eskişehir’de, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavına geç kalan birçok aday, sınav salonlarına alınamadı. Sınav öncesi salon önlerinde uzun saatler bekleyen adaylar, kapıların saat 10.00'da kapanmasının ardından içeri girmekte zorluk yaşadı.

Yaklaşık 1 milyon 864 bin 867 adayın başvurduğu KPSS ortaöğretim sınavı için hazırlanan öğrenciler, sınav saatine dakikalar kala salona koşarak yetişmeye çalıştı. Ancak, görevli personelin tüm çabalarına rağmen, kapıların kapanmasının ardından gelen adaylar sınav salonlarına alınmadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde sınava girecek olan adaylardan biri, sınav başlangıç saatine 2 dakika geç kaldığını belirterek görevlilere tepki gösterdi. Aday, bu kısa sürenin kendisi için büyük bir dezavantaj oluşturduğunu ifade etti.

Sınav saat 10.15'te başladı ve adaylara genel yetenek ve genel kültür testleri kapsamında toplam 120 soru yöneltildi. 130 dakika süre verilen sınav sonuçları ilerleyen günlerde ÖSYM tarafından açıklanacak.

Adaylar ve aileleri, sonuçları sabırsızlıkla beklerken, sınav günü yaşanan bu olay sınav sürecindeki gerginliği artırdı.