KPSS Ön Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2024 KPSS takvimi...

KPSS Ön Lisans sınavı dün uygulandı ve adaylar sorular ile cevapları inceledi. Şimdi ise tüm gözler, ÖSYM'nin takviminde belirttiği sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. İşte KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 09:47

1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen KPSS Ön Lisans sınavına katılan adaylar için bekleyiş sona erdi. ÖSYM, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda merak edilen soruyu yanıtladı.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi takvimine göre, KPSS Ön Lisans sınav sonuçları 20 Eylül 2024 tarihinde ilan edilecek. Adaylar, sonuçlarına ÖSYM'nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ulaşabilecekler.

SONUÇ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav sonuç belgesi bu yıl da elektronik ortamda yayınlanacak. Adayların adreslerine fiziksel bir belge gönderilmeyecek. Sonuç belgesinde adayların doğru ve yanlış cevap sayıları ile birlikte genel puanları yer alacak.

SONUÇ BELGESİ KONTROL SİSTEMİ

ÖSYM, adayların sonuç belgelerinin doğruluğunu kontrol edebilmeleri için "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi"ni aktif hale getirdi. Bu sistem sayesinde adaylar, sonuç belgelerinin en alt kısmında yer alan kontrol kodunu kullanarak sonuçlarının doğruluğunu teyit edebilecekler.