Genç Yetenekler Adana Rhapsody Piyano Yarışması’nda buluşuyor

Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması, 21-26 Ocak 2025’te Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenecek. Genç yeteneklerin beş farklı kategoride yarışacağı etkinlikte, Grand Prix kazananı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 09:19

Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması, 21-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Başvurular 1 Kasım - 6 Aralık 2024 tarihleri arasında alınacak. Geleneksel hale gelen etkinlik, 6-26 yaş arası genç yeteneklerin beş farklı kategoride yarışacağı bir platform sunuyor. Dereceye giren katılımcılar ödüller kazanırken, Grand Prix sahibi ise Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak sahne alma fırsatını elde edecek. Festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ülviyye Akbaş üstleniyor.

“Amacımız, Adana’yı kültür ve sanata değer veren bir şehir olarak tanıtmak”

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Adana Rhapsody Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Ülviyye Akbaş, "Dünya genelinde Bulgaristan, Rusya, Avusturya, Ukrayna, Meksika, Bolivya, Almanya, Çin, Azerbaycan, Gürcistan gibi birçok ülkeden genç yetenekler etkinliğimize katıldı. Amacımız, Adana’yı kültür ve sanata değer veren bir şehir olarak tanıtmak ve bu projeyi gelenekselleştirmekti. Bu başarıyı sürdürmek ve daha da büyütmek için adımlar atıyoruz” diye ifade etti.

“Adana'nın sanatsal zenginliğini dünyaya tanıtacak”

Prof. Ülviyye Akbaş, "Öğrencilerimiz, Avusturya, Almanya, İtalya, İsveç, Bulgaristan ve İspanya gibi ülkelerde düzenlenen yarışmalarda başarılar elde etti. Amacımız, hem Adana’yı hem de konservatuvarımızı tanıtmak ve Adana’nın böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapabileceğini ulusal ve uluslararası platformda göstermektir. Adana, festivaller kenti olarak tanınıyor. Bu etkinliğe bir yenisini daha eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Adana Rhapsody, genç yeteneklere sahne olmasının yanı sıra, Adana'nın sanatsal zenginliğini dünyaya tanıtmayı sürdürecek” şeklinde konuştu.