2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? (ÖSYM sonuç ekranı)

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 sonuçlarının açıklanma tarihi ve saati belli oldu. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 12:12

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 sonuçları için geri sayım başladı. 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları, adaylar tarafından merakla bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre, sonuçlar online sistem üzerinden ilan edilecek.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin internet sitesindeki takvime göre, 2024 DGS sonuçlarının açıklanma tarihi 14 Ağustos olarak belirlenmişti. Ancak, sonuçların açıklanacağı yeni tarih olarak 2 Eylül 2024 Pazartesi günü akşam saatleri öngörülüyor. Adayların, bu tarihte sonuçlarını öğrenmeleri bekleniyor.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar, DGS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sonuç ekranında aşağıdaki bilgiler yer alacaktır:

Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları Ön lisans başarı puanı 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanlar) DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, yerleştirme işlemleri için tercihler alınacaktır. Tercih tarihlerinin belli olmasının ardından detaylı bilgiler haberimizde yer alacaktır. Adayların, tercihlerini yapmadan önce 2024-DGS Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice incelemeleri ve yayımlanan tablolardan yararlanmaları önemlidir.