Yurtdışında 15 Temmuz etkinlikleri

Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği direniş ve mücadeleyi anlatan görsel ve yazıların yer aldığı LED ekranlı araçlar, Londra sokaklarında dolaştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 10:49

İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yurtdışı etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Londra'da, Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği direniş ve mücadeleyi anlatan görsel ve yazıların yer aldığı LED ekranlı araçlar sokaklarda dolaştı.

Araçlar, Londra'nın en ünlü meydanlarından Piccadilly'den yola çıkarak Oxford Caddesi, Trafalgar Meydanı, İngiltere Parlamentosu, Tower Bridge ve Hyde Park gibi tarihi ve turistik bölgelerde tur attı. Araçlarda "Demokrasinin zaferi" ve "Türkiye Yüzyılının kahramanları" yazılarıyla Anadolu Ajansı foto muhabiri Elif Öztürk'ün 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde çektiği ödüllü fotoğraf da yer aldı.

15 TEMMUZ'DA "TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ ZAFERİ" PANELİ DÜZENLENECEK

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz'da "Türkiye'nin Demokrasi Zaferi" paneli de düzenlenecek. Panel, İngiltere Parlamentosu karşısındaki Queen Elizabeth II Centre'da saat 18.00'de gerçekleştirilecek.

Panelde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Lordlar Kamarası Üyesi Qurban Hussain, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve İngiliz Türk Birliği Başkanı Murat Şükrü Acar açılış konuşmalarını yapacak.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Büşra Aktuna'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panelde 15 Temmuz gazisi Tayyip Ayvalıoğlu, oyuncu Sinan Albayrak, Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Enes Bayraklı ile hukukçu ve Manchester Belediyesi Meclis Üyesi Jawad Amin konuşma yapacak.