Sydney'deki alışveriş merkezindeki şüpheli saldırı: En az 5 ölü

Avustralya'nın Sydney kentindeki bir alışveriş merkezinde yaşanan şüpheli saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Polis, saldırganın amacını araştırırken, olayın bir terör saldırısı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 12:06

Avustralya'nın Sydney kentinde bulunan bir alışveriş merkezinde yaşanan şüpheli bir bıçaklı ve silahlı saldırı büyük paniğe neden oldu. Olay sırasında alışveriş merkezinde bulunan kalabalık birçok kişi polis operasyonu sonucu tahliye edildi.

Avustralya medyası, olay sırasında alışveriş merkezinde silah sesleri duyulduğunu ve polis operasyonu düzenlendiğini bildirdi. Polis yetkilileri, olayın ciddi bir vaka olduğunu ve birkaç kişinin bıçaklandığı ve vurulduğunu doğruladı. En az 5 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında bir bebeğin de bulunduğu bildirildi.

Sosyal medyada saldırganın olduğu iddia edilen görsellerin dolaştığı belirtildi. Polis, saldırganın vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Görgü tanıkları, saldırı sırasında binada mahsur kalanların olduğunu ifade etti.

Olayın bir terör saldırısı olup olmadığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Polis, saldırganın amacının belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal medyada, kaçan kalabalığın ve polis ekiplerinin alışveriş merkezi çevresini kuşattığını gösteren görüntülerin paylaşıldığı belirtildi.