Kamala Harris, ABD Başkan adaylığını resmen kabul etti: "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım"

ABD'de Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin 4. gününde başkan adaylığını resmen kabul eden Kamala Harris, tüm Amerikalıların başkanı olacağını vurguladı. Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı "ciddiyetsiz" olarak niteleyen Harris, dış politika ve ulusal güvenlik konularında da önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 09:39

Amerika Birleşik Devletleri'nde Demokrat Parti Ulusal Kongresi 4. günün ardından sona erdi. Kongrede, ABD Başkan Adaylığı için Kamala Harris'in resmen adaylığı kabul edildi. Konuşmasında Harris, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum" diyerek, ülke genelindeki vatandaşlara güçlü bir mesaj verdi.

TRUMP'I "CİDDİYETSİZ" OLARAK NİTELENDİRDİ

Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı "ciddiyetsiz bir adam" olarak nitelendirdi ve Trump'ın yeniden başkanlık koltuğuna oturmasının ciddi sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı. Trump'ı, kendisi ve milyarderler için mücadele etmekle suçlayan Harris, güçlü bir orta sınıfın Amerika'nın başarısı için kritik olduğunu belirtti.

DIŞ POLİTİKA VE ULUSLARARASI DESTEK

Konuşmasında dış politikaya da değinen Harris, NATO ve ABD'nin müttefiklerini destekleme taahhüdünü yineledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Ukrayna’yı işgal etmeye cesaretlendirmekle suçlayan Harris, Ukrayna'nın yanında olacağını belirtti. Ayrıca, Gazze’deki savaşı durdurma çabalarına da vurgu yaptı: "Gazze'deki savaşla ilgili olarak Başkan Biden ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı" dedi. İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğini ifade etti.

KİM JONG UN'A ATIFTA BULUNDU

Harris, Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmelerine atıfta bulunarak, "Trump'ı destekleyen Kim Jong Un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim" dedi. Trump'ın diktatörleri dalkavukluk ve iltimaslarla kolayca manipüle edebileceğini savundu.

AMERİKA'NIN GELECEĞİ İÇİN UMUT VERDİ

Seçmenlere seslenerek destek isteyen Harris, "Amerikalı dostlarım, ülkemizi tüm kalbimle seviyorum. Gittiğim her yerde, karşılaştığım herkeste ilerlemeye hazır bir ulus görüyorum. Amerika olan bu inanılmaz yolculukta bir sonraki adıma hazır" şeklinde konuştu. Ülkenin ilham verici bir yola devam ettiğini ve her şeyin mümkün olduğunu vurguladı.

KONGRE SONLANDI

Harris'in konuşmasının sonunda eşi Doug Emhoff ve Başkan Yardımcısı Adayı Tim Walz ve eşi sahneye çıktı. Böylece 4 gün süren Demokrat Parti Ulusal Kongresi sona erdi.