İtalya, yabancı ortaklıkla yeni nükleer reaktörler inşa etmek için adım attı

İtalya, yabancı bir ortakla nükleer reaktör üretimine başlamak için kolları sıvadı. Hükümet, bu yıl içerisinde nükleer enerji kullanımını yeniden başlatacak yasal düzenlemeyi tamamlamayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:53

İtalya, enerji politikalarında yeni bir döneme giriyor. İtalya Sanayi Bakanı Adolfo Urso, ülkenin yabancı bir yatırımcıyla ortaklaşa yeni bir şirket kurarak nükleer reaktörler inşa edeceğini duyurdu.

"GELİŞMİŞ, ÜÇÜNCÜ NESİL NÜKLEER ENERJİNİN KISA SÜRE İÇİNDE İTALYA'DA ÜRETİLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

Ansa haber ajansına göre, Urso, Ambrosetti Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Yabancı bir teknoloji ortaklığıyla, gelişmiş, üçüncü nesil nükleer enerjinin kısa süre içinde İtalya'da üretilmesini sağlayacak bir İtalyan Newco üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bakan, potansiyel ortak hakkında henüz bir isim vermese de, İtalya'nın nükleer enerji alanında önemli adımlar atmaya hazır olduğunu belirtti.   

Öte yandan, İtalya Enerji Bakanı Gilberto Pichetto Fratin de, hükümetin bu yıl içerisinde nükleer enerji kullanımını yeniden başlatmayı amaçlayan bir yasal düzenleme üzerinde çalıştığını açıkladı. Fratin, "Mevcut en son teknolojilerle nükleer enerjiye dönüş yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İtalya'nın bu kararı, ülkenin enerji arz güvenliğini güçlendirme ve karbon emisyonlarını azaltma hedefiyle uyumlu olarak değerlendiriliyor. Nükleer enerjinin yeniden gündeme gelmesi, İtalya'nın enerji politikalarında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.