İsrail ordusu Güney Lübnan'da Hizbullah'a karşı kara operasyonu başlattı

İsrail ordusu, Güney Lübnan'da Hizbullah'a karşı sınırları belirlenmiş bir kara operasyonu başlattığını duyurdu. Hava saldırıları devam ederken, son 24 saat içinde en az 95 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 04:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 04:40

Orta Doğu’da gerilimi artıracak yeni bir gelişme yaşandı. İsrail ordusu, Güney Lübnan'da Hizbullah hedeflerine yönelik "hedefli ve sınırları belirlenmiş" bir kara operasyonu başlattığını açıkladı. Operasyon, hava saldırılarıyla desteklenirken, Lübnan genelinde son 24 saat içerisinde ağır can kayıpları yaşandı.

KARA OPERASYONU BAŞLADI

İsrail ordusu, Lübnan'ın Laylaki, al-Marija, Harert Hreik ve Burj al-Barahneh bölgelerine yönelik hava saldırılarına devam ederken, Hizbullah’a karşı kara harekâtının başlatıldığını duyurdu. Operasyonun, sınıra yakın bazı köylerde yoğunlaştığı ve İsrail kara birliklerinin savaş uçakları tarafından desteklendiği belirtildi. Harekatın süresi ve kapsamı hakkında ise henüz net bir açıklama yapılmadı.

SON 24 SAATİN ACI BİLANÇOSU: EN AZ 95 ÖLÜ

Lübnan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda son 24 saat içinde en az 95 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 172 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, saldırıların Güney Lübnan'daki kasaba ve köylerin yanı sıra Nabatieh, Bekaa, Baalbek-Hermel ve başkent Beyrut'u hedef aldığı ifade edildi.