İsrail, Batı Şeria'ya Yirmi Yılın En Büyük Hava Saldırısını Gerçekleştirdi

İsrail, Cenin mülteci kampındaki militan hedeflere karşı insansız hava aracıyla ateşlenen füzeler ve kara birlikleri kullandığını söyledi. Filistin sağlık bakanlığı, saldırıda en az sekiz Filistinlinin öldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2023 11:59
ilkhaber-gazetesi.com

İbrahim Baysal

(Haber Merkezi)- İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini genişletme çabaları bu yıl yoğunlaştı. Son zamanlarda, Batı Şeria'da şiddet artarken , hükümet yeni yerleşim evleri için planlar yaptı ve planlama sürecini hızlandırmak için Filistinli milislere karşı daha agresif davrandı.

İsrail Pazartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'ya yaklaşık yirmi yıldır en yoğun hava saldırılarını başlattı ve bir yıl sonra silahlı militanların kökünü kazımaya çalıştığını söyleyerek kalabalık Cenin mülteci kampının dar sokaklarına ve ara sokaklarına yüzlerce kara askeri gönderdi. 

İsrail ordusu, operasyonun sabah 1'den kısa bir süre sonra başladığını ve dronlar tarafından ateşlenen çok sayıda füzeyi içerdiğini söyledi. Askeri yetkililer, operasyonun, yaklaşık 17.000 kişinin yaşadığı Cenin kentine bitişik çeyrek mil kareden daha küçük bir alan olan mülteci kampındaki militan hedeflere odaklandığını söyledi .

Filistin sağlık bakanlığına göre en az sekiz Filistinli öldürüldü.

Kampın yönetimine yardımcı olan yerel komitenin bir üyesi olan Muhammed Sbaghi, operasyonun Pazartesi günü başlamasının ardından “Kamp, kelimenin tam anlamıyla bir savaş bölgesidir” dedi.