Elon Musk, California'dan Texas'a göç ediyor: "Bardağı taşıran son damla" Vali Newsom'ın yasası oldu

Tesla, SpaceX ve X'in sahibi Elon Musk, California'dan Texas'a göç edeceğini açıkladı. Musk, bu kararı California Valisi Gavin Newsom'ın öğretmenlerin çocuklardan izin almadan cinsiyet kimliği bilgilerini ebeveynleriyle paylaşmasını yasaklayan yasayı imzalamasının ardından aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 16:44

Tesla, SpaceX ve X'in sahibi Elon Musk, şok edici bir hamleyle SpaceX ve X'in merkezlerini California'dan Texas'a taşıyacağını açıkladı. Bu karar, California Valisi Gavin Newsom'ın, eyaletteki öğretmenlerin, çocuğun izni olmadan cinsiyet kimliği bilgilerini ebeveynleriyle paylaşmasını yasaklayan yasayı imzalamasının ardından geldi.

Musk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Vali Newsom'ın kararının "bardağı taşıran son damla" olduğunu ifade etti. SpaceX'in California eyaletinin Hawthorne bölgesinde bulunan merkezini, Texas'taki Starbase bölgesine taşıyacağını duyurdu.

Musk, bu ve bundan önceki pek çok yasanın hem aileleri hem de şirketleri tehdit ettiğini savundu. Bu tür yasaların, çocuklarını korumak isteyen aile ve şirketleri California'yı terk etmeye zorlayacağını Newsom'a daha önce açıkça belirttiğini de sözlerine ekledi.