Ekvador, 21.5 ton uyuşturucuyu imha ederek tarihinin en büyük operasyonunu gerçekleştirdi

Güney Amerika ülkesi Ekvador, 1 milyar dolar değerindeki 21,5 ton uyuşturucuyu geçen hafta ele geçirdiği operasyonla imha etti, bu olay ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu imhası olarak kayıtlara geçti.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 11:10

Ekvador İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ekvador'da geçen hafta kırsal alandaki bir çiftlikte 21.5 ton uyuşturucu ele geçirerek tarihindeki en büyük uyuşturucu imhasını gerçekleştirdi. Bu uyuşturucunun uluslararası piyasa değeri ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. Uyuşturucunun imha süreci başarıyla tamamlanarak 11 saat sürdü.

Açıklamada, operasyonlar kapsamında suç örgütlerine yönelik olarak 17 uzun namlulu silah ile 5 bin 400 mermi de ele geçirildiği belirtildi. Narkotikle Mücadele Ulusal Müdürü Wiliam Villarroel, el konulan uyuşturucunun birden fazla suç örgütüne ait olabileceğini ve bu operasyonun uyuşturucu kaçakçılarına karşı büyük bir darbe olduğunu ifade etti.

Ekvador'da yaşanan güvenlik krizi nedeniyle 9 Ocak'ta ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) çerçevesinde, 23.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulandığı hatırlatıldı. Bu kararın alınmasında, uyuşturucu çetesi elebaşı Fito'nun hapishaneden kaçması ve polis araçlarına yapılan bombalı saldırılar etkili oldu. OHAL süresince suç örgütleri, birçok polisi kaçırmış ve araçları ateşe vermişti. Ayrıca, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çete üyeleri tarafından kaçırılan polislerin Devlet Başkanı Daniel Noboa'dan yardım istedikleri ifade edilmişti.