Donald Trump'a suikast girişimi'nde bulunan Ryan Routh suçlamaları reddetti

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a suikast girişimiyle suçlanan 58 yaşındaki Ryan Routh, mahkemede suçsuz olduğunu savundu ve jürili duruşma talep etti. Olay, Trump'a yönelik güvenlik önlemlerinin artırılmasına yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 21:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 21:33

ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump’a suikast girişimi iddiasıyla tutuklanan 58 yaşındaki Ryan Routh, 15 Eylül'de golf oynadığı sırada Florida'da gerçekleşen olayın ardından hakim karşısına çıktı. Mahkemede kendisine yöneltilen beş federal suçlamayı reddeden Routh, suçsuz olduğunu belirtti ve jürili bir duruşma talep etti.

Silah Sesleri ve Gözaltı

Olayın yaşandığı gün Trump’ın golf oynadığı sahaya yakın bir bölgede silah sesleri duyulmuş ve kısa bir süre sonra Trump’ın güvende olduğu açıklanmıştı. Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr., sosyal medya üzerinden yerel kolluk kuvvetlerinin sahadaki çalılıklar arasında bir AK-47 bulduğunu ve bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurmuştu. Ayrıca olay sırasında Trump’ı korumakla görevli bir Gizli Servis ajanının, şüpheliye ateş açtığı belirtilmişti.

Routh’un avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve delillerin yetersiz kaldığını savunarak, suçlamaların asılsız olduğunu öne sürdü. Federal yetkililer ise olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı. Routh’un suçlu bulunması halinde ciddi bir hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Bu olay, Trump’a yönelik güvenlik önlemlerinin seçim süreci boyunca artırılmasına neden oldu.

Pensilvanya’daki Saldırı

Bu olay, Trump'a yönelik son saldırı girişimi değil. 13 Temmuz'da Pensilvanya'da düzenlenen bir seçim mitinginde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayan Trump, sağ kulağından hafif şekilde yaralanmıştı. Saldırıda mitinge katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybetmiş, iki kişi de yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırgan 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks’u olay yerinde vurarak etkisiz hale getirmişti.