Boeing, güvenlik ve kalite performansını temel alan yeni prim yapısını duyurdu

Boeing, Alaska Havayolları'na ait 737 MAX 9 uçağının yaşanan sorunlarının ardından ticari uçak bölümündeki prim yapısını değiştiriyor. Artık yıllık ikramiyelerin büyük bir kısmı güvenlik ve kalite performansına bağlı olacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 10:15

Havacılık devi Boeing, özellikle ticari uçak bölümünde güvenlik ve kalite ölçütlerine odaklanan yeni bir tazminat planını hayata geçirdi. Bu hamle, Alaska Havayolları'na ait bir 737 MAX 9 uçağında yaşanan üretim sorunlarının ardından geldi.

Boeing'in sendikasız işgücünü içeren 100.000'den fazla çalışanını kapsayan bu yeni tazminat planı, özellikle ticari birimde görev yapan çalışanları etkileyecek. Yıllık ikramiyelerin yüzde 60'ının artık güvenlik ve kalite performansına bağlı olacağı bu yeni plan, şirketin mali performansının daha önce yüzde 75'ini belirleyen bir sistemden ayrılarak operasyonel hedeflere odaklanmayı amaçlıyor.

Belirlenen kriterler arasında çalışan güvenliği, montaj hattı işlerinin doğru sıralanması ve herhangi bir sorunu gidermek için gerekli yeniden çalışmanın kapsamı gibi çeşitli faktörler bulunacak. Prim ödemeleri, artık finansal performansın yanı sıra kalite ve güvenlik gibi operasyonel ölçütlere de bağlı olacak.

Boeing CEO'su Dave Calhoun dahil üst düzey yönetici ve müdürlerin ikramiyeleri, her üç birimdeki ortalama metriklere göre hesaplanacak. Şirket, özellikle FAA'nın 737 modelinin üretimindeki artışı durdurma kararı sonrasında inceleme altına alınmış ve kalite güvence sorunları konusundaki endişeleri kabul etmişti.