Biden yönetimi elektrikli araç üretimine 1,1 milyar dolarlık destek açıkladı

ABD Enerji Bakanlığı, General Motors ve Stellantis'e elektrikli araç üretim tesislerini dönüştürmeleri için 1,1 milyar dolar hibe verecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 15:55

ABD'de Joe Biden yönetimi, elektrikli araç üretimini artırmak ve mevcut işleri korumak amacıyla General Motors ve Stellantis'e toplamda 1,1 milyar dolar hibe vermeyi planlıyor. ABD Enerji Bakanlığı (DOE), bu hibeyle 11 "risk altındaki" tesisin dönüşümünü finanse ederek yılda 1 milyon elektrikli araç üretimini mümkün kılmayı, 15.000 mevcut işin korunmasına yardımcı olmayı ve 3.000 yeni istihdam yaratmayı hedefliyor.

TARİHİ OTOMOBİL ÜRETİM TESİSLERİ MODERNLEŞECEK

Enerji Bakanı Jennifer Granholm, planlanan hibenin "Biden yönetiminin endüstriyel stratejisinin bir özelliği" olduğunu ve "tarihi otomobil üretim tesislerini modernize edeceğini" söyledi. Granholm, otomobil üreticilerinin geleceği kucaklamak için federal bir ortağa ihtiyaç duyduğunu ve bu yatırımın bu ihtiyaca cevap verdiğini belirtti.

HİBE ÖDÜLLERİ SEKİZ EYALETTEKİ TESİSLERE VERİLECEK

Ödüller Michigan, Ohio, Pennsylvania, Georgia, Illinois, Indiana, Maryland ve Virginia'daki tesisler için verilecek.

GENERAL MOTORS VE STELLANTİS'E ÖNEMLİ DESTEK

General Motors, Michigan'daki Lansing Grand River Montaj Fabrikasını elektrikli araçlara dönüştürmek için 500 milyon dolar alacak.

Stellantis ise kapatılan Belvidere Montaj fabrikasını elektrikli araç üretimine dönüştürmek için 334,8 milyon dolar ve Kokomo'daki Indiana Transmisyon Fabrikasını elektrikli araç bileşenleri üretecek şekilde dönüştürmek için 250 milyon dolar hibe alacak. Stellantis, bu hibelerin "elektrikli araç tekliflerini genişletmeye devam etmede önemli bir adım" olduğunu ifade etti.