Beyrut'ta yine patlama sesleri: Ölü sayısı 9’a yükseldi

Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta ikinci kez patlama sesleri yükseldi. Kentin farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar sonucunda 9 kişi hayatını kaybetti, 300’den fazla kişi ise yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 19:44

Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta ikinci kez patlama sesleri yükseldi. Kentin farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar sonucunda 9 kişi hayatını kaybetti, 300’den fazla kişi ise yaralandı. Olayların, Hizbullah üyelerinin cenaze törenleri sırasında meydana geldiği öğrenildi.

Yeni Patlamalar Hakkında Neler Biliniyor?

Patlamaların, Hizbullah tarafından kullanılan el tipi telsiz cihazlarının patlaması sonucu meydana geldiği iddia edildi. Sağlık Bakanlığı, patlamalar nedeniyle ölenlerin sayısının 9’a yükseldiğini ve yaralı sayısının 300'ü aştığını duyurdu. En az bir patlama, dün yaşanan saldırılarda ölen Hizbullah üyelerinin cenaze töreni yakınlarında gerçekleşti.

Hizbullah’ın Cenaze Töreninde Gerilim

Başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye Mahallesi’nde, Hizbullah üyelerinin cenaze töreni sırasında patlama sesi duyuldu. Olay yerinde bulunan AA muhabirleri, görgü tanıklarının dünkü patlamalarla bağlantılı cihazların patlamış olabileceğini belirttiklerini aktardı. Hizbullah’a bağlı Al Manar televizyonu, Lübnan’ın birçok bölgesinde telsiz cihazlarının patlaması sonucu patlamaların meydana geldiğini bildirdi.

İsrail’e Ait İnsansız Hava Aracı Gözlemlendi

Patlamaların yaşandığı bölgenin üzerinde İsrail’e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının uçtuğu görüldü. Lübnan Haber Ajansı (NNA), İsrail keşif uçaklarının ülkenin güneyinde yoğun uçuşlar yaptığını belirtti. Henüz İsrail’den patlamalarla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Gerilim Tırmanıyor

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023’ten bu yana devam eden çatışmalarda gerilim her geçen gün artıyor. Son yaşanan olaylar, bölgedeki tansiyonun daha da yükseleceğinin sinyalini veriyor.