Avustralya'da Sydney sahillerinde zehirli petrol ve moloz paniği: Plajlar kapatıldı

Avustralya'nın Sydney kentinde kıyılara vuran zehirli olduğu düşünülen petrol ve moloz topları, Bondi Plajı da dahil olmak üzere birçok sahilin kapatılmasına neden oldu. Yetkililer, halkı bu maddelerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:15

Avustralya'nın Sydney kentinde kıyıya vuran binlerce top halindeki siyah cisim, yetkilileri harekete geçirdi. Zehirli olmasından endişe edilen petrol ve moloz toplarının plajlara ulaşmasının ardından, kent genelinde birçok plaj kapatıldı.

BONDİ PLAJI VE ÇEVRESİNDEKİ PLAJLAR KAPATILDI

Waverley Belediye Başkanı Will Nemesh, kentin simgelerinden Bondi Plajı ile Bronte ve Tamarama plajlarının kapatıldığını açıkladı. Nemesh, “Toplumumuzun refahı her şeyden önemlidir. Bu nedenle Belediye Meclisi plajlarımızı kapatmak için gerekli önlemleri almıştır” ifadelerini kullandı.

RANDWİCK BÖLGESİNDE DE PLAJLAR KAPATILDI

Sydney’in doğusundaki Randwick Belediyesi ise, güneydeki dört plajın kapatıldığını duyurdu. Randwick Konseyi tarafından yapılan ön incelemeler sonucunda, kıyıya vuran siyah cisimlerin "petrol ve moloz topları" olduğu tespit edildi.

YETKİLİLERDEN UYARI: TOPLARA TEMAS ETMEYİN

New South Wales Çevre Koruma Kurumu, bu gizemli cisimlerin araştırılmaya devam ettiğini ve halkın toplarla temas etmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, topların bulunduğu bölgelerde yüzmenin tehlikeli olduğu belirtildi.