ASEAN-Avustralya özel zirvesi başladı: Denizcilik işbirliği forumu ve yeni yatırım taahhüdü

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, Filipinler Dışişleri Bakanı Manalo ile birlikte ASEAN-Avustralya Özel Zirvesi 2024'ün açılışını yaparak, denizcilik iş birliğini vurguladı ve 64 milyon dolarlık yeni yatırım taahhüdünde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2024 09:42

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong ve Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo liderliğindeki ASEAN-Avustralya Özel Zirvesi, Denizcilik İşbirliği Forumu'nun açılışı ile birlikte resmen başladı.

Wong, denizcilik alanının ortak çıkarların ve ortak refahın merkezinde bulunduğunu vurgulayarak, Avustralya'nın Güneydoğu Asya Denizcilik Ortaklıklarını güçlendirmek amacıyla 64 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını duyurdu. Yapılan bu yeni taahhütün, bölgenin güvenliğine ve refahına katkıda bulunmak amacıyla Güneydoğu Asya ülkelerinin öncelikleriyle uyumlu bir şekilde denizcilik iş birliğini genişleteceği belirtildi.

ASEAN-Avustralya Özel Zirvesi'nin, bölgesel iş birliğini artırmak, ortak konuları ele almak ve bölgenin güvenliği ile refahına katkı sağlamak amacıyla önemli bir platform olduğu ifade edildi. Denizcilik İş Birliği Forumu'nun başlamasıyla birlikte, bölgesel deniz güvenliği ve iş birliği konularındaki görüş alışverişinin de yoğunlaşması bekleniyor.